Misfire

Fra MisfireWiki
Skift til: Navigation, Søgning

Misfire er en tidligere aktiv forening med tilhold i Farum. I dag er kun nogle enkelte medlemmer stadigt aktive, og foreningen bliver kun primært af navn brugt til arrangementet Lethian.

Mødeaktivtitet

Der er ikke længere nogen mødeaktivitet i Misfire.

Spil

Primært Warhammer Fantasy og andre mindre Games Workshop spil som f.eks. Bloodbowl, Necromunda, Gorkamorka og Space Hulk.

Motto

"Hvad man ikke har i hovedet, må man have i terningerne (og omvendt)"

Ideologier

Misfire ser det som sin "hellige pligt" at opfordre alle spillere til at spille fair og non-beardy. Misfire mener at spillene bliver sjovere når man glemmer alle de snedigt udtænkte kombinationer af pumpede karakterer, store monstre, og des lignende, og i stedet satser lidt mere på standardtroppernes evner, støttet af et færre antal special enheder, og bruger taktiske overvejelser til at få mest muligt ud af dem. Det gør at spillet ikke kun afgøres af, hvis slemme monster tæsker den andens slemme monster først.

Ydermere er Misfire altid til kamp mod de nyere terninger af typen artillery og scatter dice, da de erstattede de gamle kult terninger - den rigtige misfire terning - den der stod "misfire" på, og scatter terningen med "hit" på.

Sidst, men ikke mindst, har tallet 42 naturligvis en særlig plads. For nærmere forklaring henvises til bøgerne Hitchhiker's Guide to the Galaxy.

Historie

Misfire startede som en mindre spillegruppe på ca. 5-8 unge, entusiastiske Warhammer Fantasy spillere. De mødtes fra tid til anden og spillede lidt, med højdepunkterne for gruppen var de store arrangementer. De foregik i en spejderhytte i Farum hen over en weekend, og var anderledes i den facon at der var mange spillere i et spil, og at der var ganske mange figurer med i det spil. Spillene var lange, men spændende, og altid spillet i en god ånd.

Arrangementerne blev i tidernes morgen inspireret af et White Dwarf blad, hvor scenariet i bladet blev omskrevet lidt, så det passede. Da alting var ved at være klar, var der endnu en spiller der ville være med, og for at undgå en masse besvær med at lave om, blev han udnævnt til overordnet dommer der tog sig af regelproblemer, osv. Dette fungerede ganske godt, og sidenhen har der i de fleste tilfælde været en dommer til at tage sig af en historie, lave missioner og andet, samt være dommer under spillet.

Det var til et af disse weekend arrangementer at der blev talt om at der skulle startes en forening. Som en forening kunne der findes flere der var interesseret i denne hobby, og så kunne der scores nogle penge fra kommunen i støtte. Men foreningen skulle jo også have et navn. Der var ikke nogen der kunne finde på noget, og i en rus af opfindsomhed kom den kommende formand med en lang liste, som der blev stemt ud fra og det blev (næsten) enstemmigt vedtaget at Misfire måtte være navnet. En god blanding af Games Workshop og den danske sorte humor. Misfires stiftende generalforsamling var den 18. januar 1998.

Efter Misfire blev stiftet var der en fast ugedag hvor medlemmerne mødtes for at spille og male. Et af Misfires problemer var dog at medlemmerne boede relativt spredt, og så der gik ikke så længe før at det med en fast ugedag at mødes på ikke var nogen god idé. Ydermere var det ikke fordi at de nye medlemmer strømmede til, så efter nogen tid, endte medlemmerne blot med at fortsætte som de hidtil havde gjort. De større arrangementer var altid højdepunktet, og efterhånden udviklede de sig. Det bør naturligvis lige nævnes at Warhammer ikke var det eneste spil, der blev spillet meget. En tid blev der også spillet ganske meget Necromunda, som må siges at være foreningens andet spil på det tidspunkt.

I mellemtiden havde et medlem fået den idé, at ville begynde at lave hjemmesider. Et passende sted kunne jo være at prøve at lave en hjemmeside for Misfire. Så i oktober 1998 kom Misfires hjemmeside online i sin første og ganske primitive udgave. Hjemmesiden udviklede sig, og viste sig at være et ganske fornuftigt middel til at få kontakt med andre. Efterhånden som flere og flere fik nys om internettet og opdagede dets muligheder, kom flere forbi hjemmesiden. Via den fik vi kontakt til folk, hvoraf nogle af dem kom og deltog i vores arrangementer.

Omkring midten af 1999 begyndte en lidt mere stille tid for Misfire. Gymnasiet var ved at være overstået for en del af Misfires medlemmer, nye udfordringer kaldte, så der var ikke helt så meget tid til hobbyen. De store arrangementer dukkede stadig op fra tid til anden.

Det næste spændende der skete var da tre medlemmer begyndte at skrive regler og arrangere det der kom til at hedde Slaget om Lethian. Det var et spændende projekt der var langt større end noget der hidtil havde været prøvet. Der kom en del folk uden for foreningen, og de tre arrangører var meget spændte på hvordan det kom til at gå. Det gik fortræffeligt - folk syntes at det var en god og anderledes måde at spille Warhammer på, så det så ud til at det var et arrangement der måtte blive hængende.

Foreningen kom aldrig rigtig tilbage til den tidligere aktivitet efter gymnasietiden, og efterhånden var der kun et par enkelte aktive medlemmer der kun mødtes privat for at spille. Som forening blev Misfire kun brugt af navn til at arrangere Lethian kampagnen.